SEIN Observatie Systeem

SEIN heeft april 2012 het SEIN Observatie Systeem (SOS) officieel in gebruik genomen.

Met dit nieuwe digitale video-observatiesysteem kunnen alle patiënten continu worden geobserveerd en kunnen de beelden ook direct online worden beoordeeld door specialisten. Dat zorgt voor een snellere diagnostiek en kortere opnameduur voor de patiënten.

85 camera’s nemen 24/7 op

Het systeem neemt de signalen van 85 camera’s 24 uur per dag en 7 dagen in de week op terwijl gelijktijdig de beelden snel teruggekeken kunnen worden.

Het systeem is officieel in gebruik genomen en gedemonstreerd bij SEIN in Zwolle. Daar kunnen nu vijftig patiënten continu worden geobserveerd.

Bij SEIN op de observatieafdelingen voor kinderen en verstandelijk gehandicapten in Heemstede en Cruquius wordt ook naar tevredenheid met dit systeem gewerkt. Deze technische ontwikkeling zorgt voor een enorme verbetering van de kwaliteit van de zorg voor mensen met (niet-) epileptische aanvallen.

“De bouw van het systeem heeft minstens twee jaar geduurd en is voortgekomen uit een unieke samenwerking tussen beveiligingsbedrijf Ajax Chubb Varel, de leverancier van interfacing software Flexposure en Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN)”, aldus Jan de Boer, directeur SEIN Noordoost Nederland.