Eppy, de smartphone-app voor mensen met epilepsie

‘Eppy’ is ontwikkeld om mensen meer grip te laten krijgen op hun epilepsie. Zo kunnen gebruikers altijd en overal aanvallen bijhouden en vastleggen wanneer ze aanvallen hebben en welke zaken daar mogelijk een rol bij spelen, zoals vermoeidheid, stress, etc. Het is mogelijk een medicatieschema in te voeren en herinneringen te ontvangen wanneer medicijnen moeten worden genomen. Bovendien kan aan een zorgverlener toestemming worden geven om deze gegevens in te zien, zodat samen het ziekteverloop bekeken kan worden.

Eppy kent ook een alarmfunctie, voor degene die een aanval aan kan voelen komen. De alarmfunctie legt omstanders en hulpverleners uit wat er met de persoon aan de hand is, en wat ze vooral wel en vooral niet moeten doen. Omstanders kunnen makkelijk contact opnemen met contactpersonen die de gebruiker heeft ingesteld.

Verder kan een gebruiker van Eppy een partner, ouders, of andere contactpersonen toestemming geven om hem op een bepaald moment tijdelijk te volgen. Als hij bijvoorbeeld alleen een wandeling of fietstocht gaat maken, kan hij de volg-mij-functie aanzetten. Dat biedt een gevoel van zekerheid, zodat mensen met epilepsie zonder zorgen zelfstandig op pad kunnen gaan.

Download Eppy gratis. Eppy is beschikbaar voor iPhone, iPad en Androidtelefoons.

Eppy is ontwikkeld door het Nationaal Epilepsie Fonds in samenwerking met epilepsiecentrum Kempenhaeghe en GlaxoSmithKline.