StartPoli Epilepsie Jeroen Bosch Ziekenhuis

Logo Jeroen Bosch ZiekenhuisDe StartPoli Epilepsie (SPE) is er voor volwassenen en kinderen die (mogelijk) epilepsie hebben. Verwijzing vindt plaats via de huisarts. Op de StartPoli wordt u of uw kind gezien door een epilepsiespecialist: een neuroloog die kundig én ervaren is op het gebied van epilepsie. De Startpoli is zo georganiseerd dat snelle en eventueel ook uitgebreide diagnostiek mogelijk is.  

Epilepsieconsulent

Meteen na de diagnose is er aandacht voor de invloed die epilepsie heeft op het leven van alledag. De speciaal opgeleide epilepsieconsulent speelt daar een belangrijke rol bij. Zij bewaakt ook het zorgtraject dat u of uw kind doorloopt.

Goede epilepsiezorg volgens de EVN

Op de Startpoli werken we volgens de uitgangspunten die op initiatief van de Epilepsie Vereniging Nederland (EVN) zijn opgesteld. Deze uitgangspunten geven weer waar goede epilepsiezorg aan moet voldoen: de zogenaamde kwaliteitscriteria vanuit patiëntenperspectief. Bij het opstellen van deze kwaliteitscriteria zijn epilepsiepatiënten zelf heel nauw betrokken geweest. De basis van goede zorg ligt volgens de EVN bij de diagnostiek en start van de behandeling: de StartPoli.

Doorverwijzen

Waar nodig verwijzen de behandelaars van de StartPoli door naar gespecialiseerde epilepsiezorg bij een epilepsiecentrum of een universitair medisch centrum.